Hlavní strana      Zavařování

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 2003

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]

NAVRCHOLU.cz

Fazolky ve sladkokyselém nálevu

Fazolky

Nálev:

Na 1 litr vody
2,5 dl 8% octa
100 g cukru
30 g soli

K přípravě použijeme mladé fazolky s měkkými semeny.
Z fazolek odstraníme vlákna, stopky a špičky, dobře je opláchneme a vložíme do vařící osolené vody. Uvaříme je téměř doměkka (asi 5 minut), pak je vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na proužky. Vložíme je do čistých nahřátých sklenic, zalijeme horkým nálevem a sklenice uzavřeme.
Větší sklenice sterilujeme 30 minut při teplotě 90°C a menší 25 minut.
Do sklenic můžeme přidat koření. Do litrové sklenice 2 pepře, 2 nová koření a kousek bobkového listu.

Fazolky jsou vhodné pro přípravu salátů a omáčky fazolky nakyselo.

Nejpopulárnější blogy receptů